Dakloos in Brussel

Brusselse hotels vangen nog steeds 570 daklozen op

© Belga
14/10/2020

In de verschillende Brusselse hotels die opgevorderd werden tijdens de coronacrisis worden vandaag nog steeds 570 daklozen opgevangen. Dat blijkt uit navraag door Belga bij Brussels minister van Volksgezondheid Alain Maron. De capaciteit voor de daklozen in de Brusselse hotels wordt nog zeker tot 30 juni 2021 behouden.

Tijdens de eerste golf van de coronacrisis werden er maar liefst 950 bedden voor daklozen klaargemaakt in twaalf hotels, herbergen en collectieve infrastructuren in Brussel. Dat gebeurde in samenwerking met de stad Brussel en de gemeenten Vorst, Sint-Joost-ten-Node, Anderlecht, Molenbeek, Schaarbeek, Etterbeek en Sint-Gillis. Vandaag zijn er nog 570 bedden beschikbaar in hotels en die zijn allemaal bezet.


Daarbovenop is er nog een capaciteit van 100 bedden in een hotel waar daklozen opgevangen worden die positief getest hebben op COVID-19. Tijdens het college van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van 22 oktober ligt er een voorstel op tafel om de overeenkomst met het betrokken hotel te verlengen tot 30 juni 2021. In de afgelopen weken waren 20 tot 45 van deze bedden bezet.

Extra 5,75 miljoen euro gereserveerd voor 2021

Tijdens de coronacrisis werd al een bedrag van 20 miljoen euro vrijgemaakt voor de opvang en ondersteuning van daklozen. Binnen het relanceplan van de Brusselse regering is er nog een bedrag van 2,5 miljoen euro voor 2020 en 5,75 miljoen euro voor 2021 gereserveerd om op korte termijn oplossingen te vinden voor dakloze personen en families die worden opgevangen in de noodvoorzieningen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Brusselse hotels , extra opvang daklozen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni