De dienst spoedgevallen van het UZ Brussel in Jette

| De dienst spoedgevallen van het UZ Brussel in Jette.

Brusselse Irisziekenhuizen: 'Maximumcapaciteit allicht dit weekend bereikt'

© Belga
02/04/2020

De bedden op de dienst intensieve zorgen van de ziekenhuizen binnen het Brussels Iris-netwerk zijn voor 90 procent gevuld. Er wordt verwacht dat de maximumcapaciteit in de komende dagen bereikt zal worden.

Het Iris-netwerk omvat de ziekenhuizen UMC Brugmann, UMC Sint-Pieter, de ziekenhuizen Iris Zuid (sites Etterbeek- Baron Lambert, Etterbeek-Elsene, Molière-Longchamp en Joseph Bracops) en het Instituut Jules Bordet. De beddencapaciteit op de diensten intensieve zorgen is er nu bijna volledig verzadigd. Daarom wordt er dagelijks overleg gepleegd tussen de hoofdartsen van het Iris-netwerk en die van het Erasmusziekenhuis en het Delta-ziekenhuis van de groep Chirec. Zij kunnen dan bepalen of er nood is aan transfers naar andere ziekenhuizen.

"Als de huidige trend zich voortzet, overwegen we om dit weekend of begin volgende week een coördinatie op te zetten met het netwerk van de Brusselse universitaire ziekenhuizen van de Université Catholique de Louvain en indien nodig met andere provincies. Zo kunnen we een complete verzadiging van onze ziekenhuizen vermijden", zegt Etienne Wéry, afgevaardigd bestuurder van de Irisziekenhuizen.

Op het Instituut Jules Bordet na, waar de capaciteit beperkt blijft omwille van de pathologieën van de patiënt, proberen alle andere Irisziekenhuizen in de mate van het mogelijke extra bedden te creëren. Het Sint-Pietersziekenhuis opende nog vijf extra bedden op intensieve zorgen. Het aantal bedden dat aan coronapatiënten besteed wordt op niet-intensieve verpleegeenheden raakt ook stilaan verzadigd. De huidige capaciteit is daar voor 85 procent gevuld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , brusselse iris ziekenhuizen , coronacrisis , coronapatiënten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni