|

Brusselse jeugdlokalen voortaan ondersteund door klusjesmannen van FIX team

© Belga
10/01/2018

De Brusselse jeugdlokalen kunnen voortaan beroep doen op de alleskunners van het FIX team dat Brussels minister en collegelid in de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd voor jeugd Pascal Smet (SP.A) dinsdag voorstelde. In het Jeugdhuis Chicago ondervond de minister meteen hoe een stopcontact vervangen moet worden.

Het FIX team bestaat uit vier arbeiders en een werfleider in dienst van FIX vzw. Zij zullen jaarlijks een rondgang doen in de ongeveer 50 Brusselse jeugdlokalen van de Nederlandstalige jeugdorganisaties en -verenigingen om zo dringende mankementen op te sporen. De kleine herstellingen worden meteen onder handen genomen, maar ook grotere renovaties kunnen uitgevoerd worden aan interessante tarieven.

FIX is daarnaast ook een tewerkstellingsproject dat laaggeschoolde werkzoekenden een kans wil bieden in de bouw om nadien door te stromen in de sector.

"We vinden het belangrijk dat jongeren zich kunnen ontplooien en toffe momenten kunnen beleven in kwaliteitsvolle infrastructuur", vertelt minister Smet. "Er zijn al heel wat plekken in Brussel en we investeren ook in nieuwe lokalen. Zo is er de bouw van jeugdhuis De Branding, de nieuwe lokalen voor de scouts in Molenbeek of de renovatie van jeugdhuis Alleman."


Als VGC-collegelid maakt Pascal Smet 115.000 euro vrij om ervoor te zorgen dat het FIX team de kwaliteit van de ruimtes in stand houdt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni