Brusselse kapper hangt regenboogvlag uit en krijgt baksteen door de ruit

Kapper Danny Stroobants had in de Brusselse deelgemeente Haren een regenboogvlag aan zijn kapsalon uitgehangen. Dat deed hij om zijn medeleven te betuigen voor de nabestaanden van David Polfliet, die vorige week overleed na vermoedelijk homofoob geweld. Zaterdagavond werd het kapsalon gevandaliseerd met een baksteen door de ruit.

Aanvankelijk had de Brusselse kapper enkel positieve reacties ontvangen over zijn steunbetuiging, maar zaterdagavond kreeg hij van een aantal klanten te horen dat zijn ruit was vernield. Eenmaal ter plaatse werd duidelijk dat iemand een baksteen door de ruit had gegooid.

De kapper, die zijn zaak al sinds 1985 uitbaat reageert vol ongeloof in Het Laatste Nieuws: “In die 35 jaren heb ik elk jaar de regenboogvlag uitgehangen tijdens de periode van de Gay Pride. Maar een homofobe daad als deze is mij nog nooit overkomen”, zegt hij. “Onverdraagzaamheid en homofobie komen hierdoor wel heel dichtbij, zelfs in het kleine Haren bij Brussel. Een trieste en verontrustende evolutie”, aldus de man op sociale media.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?