Brusselse Keukens wiedt in postjes en vergoedingen

De Brusselse Keukens levert maaltijden voor scholen, ziekenhuizen en administraties in Brussel-Stad, Sint-Joost, Evere, Jette, Sint-Agatha-Berchem en Anderlecht.

In de nasleep van de Samusocial-affaire schrapt De Brusselse Keukens een aantal mandaten en vergoedingen.

Net als Samusocial heeft De Brusselse Keukens behalve een raad van bestuur een permanent bureau.

De dertien leden streken tot voor kort een mooi maandelijks bedrag op - 1650,69 euro bruto - ongeacht hun aanwezigheid. Die vergoedingen werden per 1 oktober geschrapt, zo blijkt.

De bureauleden krijgen nu, net als de leden van de raad van bestuur en van de algemene vergadering, een zitpenning van 78,63 euro. Het bureau is inmiddels niet meer samengekomen.

FLITS Brusselse Keuken BRUZZ ACTUA 1601
Net als Samusocial heeft de Brusselse Keukens behalve een raad van bestuur een permanent bureau. Dat bureau zal voortaan enkel in hoogdringende gevallen samenkomen.

“Dat gebeurt voortaan alleen in hoogdringende gevallen,” zegt directeur José Orrico. Binnenkort zou wel voorgesteld worden om de zitpenning te verhogen, naar verluidt tot 120 euro.

Op de algemene vergadering van 19 februari zal er ook gesnoeid worden in de mandaten. Het bureau gaat van 13 naar 11, de raad van bestuur van 23 naar 20. Met name stad Brussel levert postjes in.

De Brusselse Keukens levert maaltijden voor scholen, ziekenhuizen en administraties in Brussel-Stad, Sint-Joost, Evere, Jette, Sint-Agatha-Berchem en Anderlecht.

Hoe transparant is het beleid?

De Brusselse overheden lappen de nochtans wettelijk verplichte openbaarheid van bestuur geregeld aan hun laars. De oppositie, het gerecht, noch de media lijken in staat om daar veel tegen in te brengen. 

Samusocial

De raad van bestuur van daklozenorganisatie Samusocial kreeg in 2016 voor 60.000 euro aan zitpenningen. Mayeur (PS) en Peraïta (PS) moesten opstappen als burgemeester en OCMW-voorzitster.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?