Brusselse kinderopvanginitiatieven voeren vrijdag actie aan kabinet Beke

© PhotoNews

Brusselse kinderopvanginitiatieven gaan vrijdag actie voeren aan het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Ze doen dat nu "de pijnpunten van het huidige beleid" zijn blootgelegd in de nasleep van het drama in een kinderdagverblijf in Mariakerke.

De organisatoren roepen ouders, grootouders en mensen die elke dag zorgen voor de allerkleinsten op om deel te nemen aan de actie "om samen een lans te breken voor de toekomst van de kinderopvang".

"Iedereen is overtuigd dat de duizend eerste dagen van een kind cruciaal zijn, maar de huidige structuren van de kinderopvang zijn niet aangepast aan de noden van het jonge kind en de ouders," luidt het.

Marshallplan voor kwalitatieve kinderopvang

De Brusselse opvanginitiatieven ijveren met hun actie 'De duizend eerste dagen' voor een Marshallplan voor kwalitatieve kinderopvang. Ze pleiten voor de erkenning van het van het pedagogisch belang van de duizend eerste dagen, structurele veranderingen in de kinderopvang, vertrekkend vanuit de noden van het kind en de ouder, een waardering voor de functie van kinderbegeleider en betere omkadering en mogelijkheden tot professionalisering voor de medewerkers in de kinderopvang. Daarnaast willen ze mee aan tafel zitten om dat plan uit te tekenen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?