Brusselse MR tegen aanmeldcentrum Fedasil in NOH

© PhotoNews
| De Brusselse MR ziet het nieuwe aanmeldcentrum voor asielzoekers liever in de oude gebouwen van de NAVO, in plaats van in een nieuwbouw in Neder-Over-Heembeek.

Schepen van Stedenbouw Geoffroy Coomans de Brachène (MR) zal zich met hand en tand verzetten tegen een nieuw aanmeldcentrum voor asielzoekers in Neder-Over-Heembeek. Hij ziet het centrum liever in de oude gebouwen van de NAVO, dan in Neder-Over-Heembeek.

"Ik ben bereid mijn plaats als voorzitter van de overlegcommissie af te staan aan een afgevaardigde van het Gewest," zegt Brussels schepen voor Stedenbouw Geoffroy Coomans de Brachène (MR) in de krant La Libre Belgique. Als voorzitter van de overlegcommissie van de Stad Brussel, die advies geeft over bouwvergunningen, is hij in het dossier van het nieuw te bouwen aanmeldcentrum voor asielzoekers zowel rechter als betrokken partij.

'Trop is te veel'

Want Coomans wil het centrum niet in Neder-Over-Heembeek zien verrijzen. Meer nog, hij zal er zich samen met eerste schepen Alain Courtois (MR) met hand en tand tegen verzetten.

Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers, wil een nieuw aanmeldcentrum in Neder-Over-Heembeek bouwen, waar tot 750 asielzoekers kunnen verblijven en zich zouden moeten aanmelden. De Brusselse MR vindt dat de noordelijkste (en meest landelijke) deelgemeente van de Stad Brussel te veel en te snel volgebouwd wordt. Bovendien, zo vindt Coomans, doet Brussel al genoeg zijn deel om migranten en asielzoekers op te vangen.

Hij verwijst daarmee naar het Maximiliaanpark, het Klein Kasteeltje en het opvangcentrum Porte d'Ulysse in Haren, ook een deelgemeente van Brussel. "Trop is te veel," klinkt het.

NAVO

"We zullen alle mogelijke wettelijke middelen inzetten om dit project te doen kelderen. En anders zullen we wel ergens een buurtweg vinden," zeggen de twee liberale excellenties.

Coomans en Courtois willen het nieuwe centrum, als het al in Brussel moet verrijzen, liever in de oude gebouwen van de NAVO. "De gebouwen zijn nog niet gesloopt, het ligt afgelegen en is goed bediend door het openbaar verover," zegt Coomans.

Ook burgemeester Philippe Close (PS) verzette zich al tegen het centrum in Neder-Over-Heembeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?