Brusselse nachtclubeigenaar beschuldigd van drogeren en verkrachting jonge klanten

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 31 maart 2022
Updated: 31-03-2022 - 11:00

Carl De Moncharline, een grote naam in het Brusselse nachtleven, is door verschillende jonge klanten beschuldigd van seksueel misbruik. De Moncharline ontkent alles. Voorlopig wil het Brusselse parket niet reageren op de zaak.

De Moncharline werkt al dertig jaar in het Brusselse nachtleven. Vandaag baat hij bar L’Imperial uit en is hij betrokken bij allerlei feesten in Brussel.

De beschuldigingen kwamen naar buiten via een onderzoek van RTBF naar date rape drugs. Meerdere getuigenissen noemden De Moncharline, die eigenaar was van Wood, een technoclub in Ter Kamerenbos die in 2016 gesloten werd wegens geluidsoverlast. De getuigenissen vertellen dat ze daar werden gedrogeerd en vervolgens aangerand of verkracht.

"Ik was toen 17 jaar oud, ik ging heel vaak uit naar deze club," zegt de 23-jarige Valentine. Ze vertelt dat ze De Moncharline kende en dat zij en haar vrienden gratis binnen mochten in de nachtcub.

"Die avond staat hij achter de bar op zijn gebruikelijke plaats," gaat Valentine verder. "Ik dans een tijdje en dan op een gegeven moment biedt hij me een biertje aan dat niet direct van de bar komt. Vanaf dat moment wordt alles een waas. Hij begint me te kussen, raakt mijn bovenlichaam aan. Ik ben me er mentaal van bewust, maar fysiek heb ik geen controle. Ik ben verlamd. Ik ben slap en bevroren. Ik ben me volledig bewust van wat er gebeurt, ik ben het er niet mee eens, ik wil dat het ophoudt, maar ik ben niet in staat een woord uit te brengen of enige fysieke actie te ondernemen om het te doen ophouden."

Valentina is slechts een van de mogelijke slachtoffers die RTBF aan het woord laat.

RTBF kon niet spreken met De Moncharline over de beschuldigingen, maar wel met zijn advocaat. Volgens Buyle, is Carl De Moncharline "zeer geschokt. Hij betwist de feiten. "Wat deze getuigen verklaren, past helemaal niet in het profiel van mijn cliënt. Hij is al 30 jaar actief in het Brusselse nachtleven. Hij heeft vijf top-etablissementen opgericht waar hij nooit een probleem heeft gehad. Mijn cliënt heeft een blanco strafblad. Hij heeft zich nog nooit hoeven te verantwoorden voor een dergelijk vergrijp. Hij werd gehoord in het kader van een klacht en die werd afgewezen." Volgens RTBF werden niet alle klachten tegen De Moncharline geseponeerd.

De Moncharline ontkent de beschuldigingen. Hij liet via Facebook weten dat hij een klacht wegens laster heeft ingediend.

Eerder werd ook de Brusselse club vermeld in het dossier, maar artistiek leider van Fuse Steven Van Belle distantieert zich van de feiten. De Moncharline heeft in de jaren negentig enkele feesten gegeven onder de naam Who’s Who’s Folies. 'Hij was zaalhuurder, maar heeft nooit een functie gehad binnen de organisatie van Fuse', benadrukt Van Belle.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?