Club VOLT

Club VOLT.

Brusselse nachtleven is een club rijker: VOLT opent in centrum

AB
07/11/2023

Het centrum van de stad is een nachtclub rijker. Zaterdag heeft VOLT in de Duquesnoystraat de deuren geopend. De club wil elke zaterdagavond een veilige en inclusieve omgeving bieden, en heeft daarom naast beveiligers altijd een vrouw aan de deur.

De club zit vlakbij het centraal station, in het gebouw waar eerder club You zat, op een paar honderd meter van de Grote Markt. VOLT organiseert elke zaterdag een avond met hiphop, r&b en afrobeat. De medewerkers van de club reisden door heel Europa om zich te laten inspireren.

Vrouwelijke bezoekers moeten zich ten alle tijde veilig voelen. Naast de beveiligers staat er daarom een vrouw aan de deur. “Ik zie er op toe dat alles goed gaat, en als er een probleem is kunnen mensen naar me toe komen,” zegt ze in een reportage van BX1.

Balance Ton Bar

Die laatste maatregel komt er in het verlengde van Balance Ton Bar, een beweging die bijna twee jaar geleden ontstond omdat vrouwen grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven in Brussel wilden aanklagen. Het leidde onder meer tot een actieplan vanuit Stad Brussel.

Bij de ingang van VOLT hangt een bord met een duidelijke boodschap: “Please don’t enter our club with symptoms of racism, homophobia, sexism or transphobia.” VOLT doet zijn best om inclusief te zijn en verwelkomt iedereen. Op vrijdagen vindt in hetzelfde gebouw al langer een feest in ‘guinguette’-sfeer plaats, op zondagen is er FLASH, een gay friendly avond.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni