Politiezone 5339: Brussel-Stad en Elsene

| Politiezone 5339: Brussel-Stad en Elsene.

Brusselse politie legt twee feestjes stil op kerstavond

© belga-nl
25/12/2020

In Brussel-Stad en Elsene werden op kerstavond twee feestjes stilgelegd door de politie. In de andere Brusselse politiezones bleek het een rustige kerstavond en waren er zo goed als geen interventies te noteren voor overlast.

In Elsene werden om 01.30 uur elf personen in een appartement aangetroffen na een oproep voor geluidsoverlast. De politie trof maar één persoon aan, maar het werd al snel duidelijk dat tien andere feestvierders zich in de kelder verstopt hadden" zegt Olivier Slosse, woordvoerder van politiezone Brussel Hoofdstad Elsene. Zij riskeren allemaal een boete van 750 euro. Volgens de eerste vaststellingen betrof het geen familiefeest.

"In de stad Brussel werden om 3 uur 's nachts vijf personen aangetroffen in een Airbnb", zegt Slosse. "Dat gebeurde ook na een oproep voor geluidsoverlast op dat adres", klinkt het. Hier ging het om vijf vrienden die een lachgasfeest hielden. Ook zij riskeren een boete van 750 euro. Naast de twee interventies voor kerstfeestjes, werden er ook nog enkele processen-verbaal opgesteld voor inbreuken op de avondklok.

Bij de politiezones Brussel-Noord, Brussel-Zuid, Brussel-West en Marlow klinkt het in koor dat het een rustige nacht was zonder noemenswaardige interventies en overtredingen op de coronamaatregelen. Oproepen over afgestoken vuurwerk waren er ook niet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Elsene , Samenleving , kerstavond , lockdownfeestje , Elsene , politie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni