| Het Pacheco-instituut, ook gekend als het Groot Hospice, is een geklasseerd gebouw dat toebehoort aan het OCMW van de Stad Brussel.

Brusselse politie maakt einde aan bezetting Pacheco-Instituut

JP
© Belga - BRUZZ
27/02/2021

De politie in de regio Brussel Hoofdstad Elsene heeft vrijdagavond een einde gemaakt aan de bezetting van het Pacheco-Instituut in de Grootgodshuisstraat in Brussel. Een groep mensen had vrijdagmiddag bezit genomen van het pand. "Het OCMW, eigenaar van het gebouw, heeft onze diensten gevraagd de bezetting te beëindigen," aldus Ilse Van de keere, woordvoerster van de politiezone. In totaal werd 38 mensen gevraagd het pand te verlaten.

Het Pacheco-Instituut, ook gekend als het Groot Hospice, is een geklasseerd gebouw dat toebehoort aan het OCMW van de Stad Brussel. Het gebouw staat al enkele jaren leeg en wacht op renovatie. Op vrijdagmiddag trok een groep mensen in.

Zoals BRUZZ eerder schreef, was dit een initiatief van het collectief 'Solidaire Opvordering', dat bestaat uit tien organisaties die campagne voeren voor de rechten van migranten zonder papieren. Zij protesteren tegen het feit dat veel gebouwen door hun eigenaars worden verwaarloosd, terwijl duizenden mensen nog steeds dakloos of slecht gehuisvest zijn.

Het voormalig Pacheco-Instituut is een beschermd gebouw dat in handen is van het OCMW van de Stad Brussel. Het complex staat al enkele jaren leeg en wacht op een renovatie. Met de bezetting wordt het recht op huisvesting en papieren voor iedereen aangekaart en opgeëist. Het gaat om de vijfde kraakactie van het collectief op enkele weken tijd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni