Brusselse politie ontdekt illegale verkoop maskers en handgels

© PhotoNews
| (archiefbeeld)

De politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene ontdekte op zondag een illegale verkoop van diverse mondmaskers en handgels in een voedingswinkel in Brussel. Het materiaal werd in beslag genomen en gedoneerd aan het Sint-Pietersziekenhuis.

Volgens het Brussels parket ging het om 150 mondmaskers en 84 flesjes handgel, schrijft La Capitale.

“De politie heeft de uitbater van de winkel ondervraagd,” vertelt parketwoordvoerster Willemien Baert. “Hij verklaarde dat hij niet wist dat hij deze producten niet mocht verkopen."

De verkoop van beschermingsmiddelen mag op dit moment enkel door apothekers uitgevoerd worden, bevestigt het crisiscentrum. "Tot voor kort behoorde handgel ook tot die producten. Maar in een ministerieel besluit van 9 april werd bepaald dat handgels voortaan opnieuw in supermarkten mogen worden aangeboden."

De uitbater van de voedingswinkel verkocht zijn handgels echter ook vóór 9 april, waardoor hij op dat moment in strijd met de wet handelde, verklaart het parket. "Mondmaskers mogen bovendien nog steeds uitsluitend door apothekers verkocht worden."

De politie stelde een proces-verbaal op, en liet het materiaal overbrengen naar het Sint-Pietersziekenhuis. “Daar waren ze blij met het materiaal,” klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?