Preventie- en stadsdiensten krijgen mondmaskers van Natan

© Natan Couture via Facebook
| Edouard Vermeulen, hoofdontwerper voor Nathan, maakt mondmaskers en stuurt ze op in stijlvolle dozen.

Het Brussels modehuis Natan ontwerpt stijlvolle mondmaskers voor ziekenhuizen in Brussel, maar ook voor de preventie- en stadsdiensten van Brussel-Stad.

De Belgische modeontwerper Edouard Vermeulen schiet de zorgmedewerkers uit ons land te hulp. Hij heeft de werknemers van zijn Brussels modehuis Natan opgedragen mondkapjes te naaien. Van die zelfgemaakte exemplaren - in zwart, gebroken wit en andere kleuren - zijn er intussen meer dan 5.000 verdeeld.

Een groot deel van de maskers ging naar de ziekenhuizen in Brussel en Ieper, waar Vermeulen geboren en getogen is. Ook in het Brusselse straatbeeld zijn de mondmaskers te bespeuren. De stadswachten, straatvegers, preventiewerkers van Bravvo en andere medewerkers mochten vrijdag een masker met Natan-logo in ontvangst nemen.

Vermeulen is in koninklijke kringen geliefd en ook benoemd tot hofleverancier van België. Koningin Mathilde en de Nederlandse koningin Máxima worden regelmatig gezien in creaties van zijn Brussels modehuis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?