20190417 5 politiecontrole politie Brussel hoofdstad elsene mivb flagey
© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ | Brusselse politie

Brusselse politie ontmaskert twee fietsendieven dankzij tweedehandssites

ND
24/08/2022

De Brusselse lokale politie heeft de voorbije dagen twee personen opgepakt die verdacht worden van fietsdiefstallen.

De twee konden telkens ingerekend worden nadat een gestolen rijwiel te koop was aangeboden op een tweedehandssite op sociale media. Dat meldt de Brusselse politie woensdag.

"In beide zaken werden de inspecteurs van Veloflic Polbru, die gespecialiseerd is in fietsdiefstallen, geraadpleegd om op die manier een actie op poten te zetten", klinkt het bij de politie. "Er werd een afspraak gemaakt met de respectievelijke verkopers waarbij er uiteindelijk twee verdachten werden opgepakt.

Fietsen terug bij rechtmatige eigenaars

De twee gestolen fietsen konden tijdens de acties opnieuw bemachtigd worden en werden even later terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaars. Na verhoor werden de verdachten opnieuw vrijgelaten in afwachting van het verdere onderzoek."

Handige Facebookpagina van Veloflic Polbru

"Op de Facebookpagina van Veloflic Polbru verschijnen regelmatig berichten van fietsen die teruggevonden of gestolen werden in onze politiezone, maar ook uit andere zones", gaat de politie verder. "Inmiddels volgen bijna 8.000 mensen de pagina al, en wij raden ten stelligste aan om na aangifte van de diefstal en eventuele contactname met Veloflic Polbru ook regelmatig een kijkje te gaan nemen op de pagina."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie