| De politieman droeg weliswaar zijn uniform niet op de foto's van zijn account in Quartier Rouge, toch is zijn bijverdienste niet volgens de deontologische regels van de politie.

Brusselse politie opent onderzoekt naar inspecteur die bijklust als gigolo

JP
© Belga
02/11/2022

De Brusselse politie heeft een intern onderzoek geopend naar een van de leden van haar korps die zou bijverdienen als sekswerker tijdens zijn ziekteverlof. Dat meldt Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door de woordvoerster van de Brusselse politie aan BRUZZ. "De regels inzake bijberoep zijn duidelijk: een agent mag geen bijkomende activiteiten uitoefenen die in tegenstrijd zijn met de neutraliteit en de deontologie van het beroep".

Volgens Het Laatste Nieuws heeft de betrokken politie-inspecteur een advertentie op de 18+-website Quartier Rouge, waarin hij zich aan dames en koppels aanbiedt als gigolo. De advertentie gaat vergezeld van meerdere foto's waarop de man herkenbaar is, maar ook van een foto waarop hij zo goed als naakt te zien is.

De advertentie is op een bepaald moment de korpsleiding onder ogen gekomen en die heeft meteen een onderzoek gevraagd naar de betrokken inspecteur, zegt woordvoerster Ilse Van de Keere.

Politiemensen mogen weliswaar een bijberoep uitoefenen maar dat is aan bepaalde voorwaarden onderworpen, aldus nog de woordvoerster. "De regels zijn duidelijk en zijn terug te vinden in de omzendbrief van 3 mei 2019: men mag geen bijkomende activiteit uitoefenen die tegenstrijdig is met de neutraliteit en de deontologie van de politie, en men moet telkens de meldingsplicht naleven bij de werkgever."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni