Rudi Vervoort (PS), minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

| Rudi Vervoort (PS), minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Brusselse regering keurt meerjarenprogramma voor gewestelijke ontwikkeling goed

© Belga
03/02/2022

De Brusselse regering heeft donderdag het EFRO-programma (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) goedgekeurd. Het programma, dat voor 121 miljoen euro steun geniet van de Europese Unie, beschikt over een budget van vrijwel 300 miljoen euro voor de ondersteuning en de ontwikkeling van projecten en investeringen van gewestelijk belang.

Net zoals in het programma 2014-2020 is aanzienlijke steun voorzien voor kmo's en de circulaire economie. Daar komen in het nieuwe programma ook investeringen in de digitalisering van openbare diensten, voor de energierenovatie van woningen en overheidsgebouwen en voor gemeenschapsvoorzieningen in de wijken bij.

Na een openbaar onderzoek onder de bevolking en de adviezen van de gewestelijke adviesorganen wordt het programma in het voorjaar bijgestuurd en tegen de zomer aan de Europese Commissie voorgelegd. De eerste projectoproepen staan gepland voor de tweede helft van 2022.

"De middelen van het EFRO bieden het Brussels Gewest een uitstekende mogelijkheid om verder te investeren in de wijken en lokale projecten, maar ook in kmo's en universiteiten. Bovendien kiest deze nieuwe programmering resoluut voor investeringen in duurzaamheid. Voor de eerste keer ook hebben we een aanzienlijk deel van de middelen voorbehouden voor de energierenovatie van sociale woningen," verklaart Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling , circulaire economie , Rudi Vervoort , Europese Commissie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni