Brusselse studente lanceert getuigenisplatform voor slachtoffers van verkrachting

© Pxhere

Met het twitterplatform #BalanceTonWilly wil een jonge Brusselse sociologiestudente slachtoffers van verkrachting aansporen hun verhaal te delen, om zich zo meer bevrijd te voelen. Met nu al meer dan 7.000 volgers kent het concept direct succes.

"Er vindt deze dagen in Brussel te veel seksueel misbruik plaats,” begint de initiatiefneemster van het platform. “Dan denk ik bijvoorbeeld aan dingen als wraakporno en verkrachtingen. Ik hoorde er de laatste tijd echt te vaak over.”

“Daarom heb ik het twitterplatform #BalanceTonWilly aangemaakt. Hier kunnen slachtoffers, zowel mannen als vrouwen, getuigen over het misbruik dat hen werd aangedaan. Dat moet er dan weer voor zorgen dat de slachtoffers steun kunnen vinden bij elkaar en naar de politie durven stappen met hun verhaal.”

Psychologisch zwaar

De studente krijgt elke dag zo'n 200 getuigenissen. "Ik probeer niet in de huid van de slachtoffers te kruipen om het psychologisch uit te houden," klinkt het nog. "Ik wil ook alleen echte getuigenissen publiceren. Accounts die bijvoorbeeld twee dagen geleden zijn aangemaakt zijn verdacht en laat ik weg. Ik bewaar bovendien ook alle gesprekken om mezelf te beschermen."

Ook de politiezone van Brussel Hoofdstad-Elsene reageerde inmiddels tevreden op het initiatief met een tweet: "We kunnen de slachtoffers alleen maar aanmoedigen om seksueel geweld aan te klagen op het politiebureau."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?