Brusselse stukjes Berlijnse muur verkommeren

© brusselnieuws.be
29/05/2012
Twee 'Brusselse' stukjes Berlijnse muur op het Luxemburgplein staan te verkommeren. Maar niemand doet iets, want ze behoren toe aan niemand. Ondervoorzitster van het Europees Parlement en Ecolo boegbeeld Isabelle Durant stelt voor dat Europa de beheerder wordt van de twee betonnen stukken.

De twee betonnen platen waren in november 2009 van Berlijn naar Brussel overgebracht naar aanleiding van de viering van de val van de Muur 20 jaar eerder. Als symbool van de verzoening tussen Oost- en Westeuropa kregen de twee stukjes muur een plek op het Luxemburgplein nabij het Europees parlement.

Op het ene staat een afbeelding van wijlen president Kennedy, het andere verwijst naar een oud wereldrecord op de 100 meter. De afbeeldingen zijn evenwel beschadigd door tags.

Restaureren
Durant heeft de dreigende verdere teloorgang van deze brok geschiedenis aangekaart bij de voorzitter van het Europees Parlement, de Duitse sociaal-democraat Martin Schulz. Die zou er voorstander van zijn om de stukken te restaureren en tentoon te stellen, op kosten van Europa dus.

Mogelijk zullen ze dan deel gaan uitmaken van het toekomstige Huis van de Europese Geschiedenis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving, Politiek

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni