26 augustus 2023: minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) tijdens de actie van politie en schoonmaakdiensten in het Zuidstation

| 26 augustus 2023: minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) tijdens de actie van politie en schoonmaakdiensten in het Zuidstation.

Brusselse Veiligheidsraad vraagt spreiding asielzoekers over heel het land

© Belga
12/09/2023

De Brusselse Veiligheidsraad vraagt een verdeling van de asielzoekers over het hele grondgebied. Dat blijkt uit een mededeling die het kabinet van minister-president Rudi Vervoort dinsdagavond heeft verspreid na afloop van een vergadering over de veiligheidsproblemen rond het treinstation Brussel-Zuid.

De Brusselse regeringsleider stelde tijdens die bijeenkomst de drie centrale assen voor uit het actieplan dat de verschillende beleidsniveaus overeenkwamen om de problemen rond Brussel-Zuid aan te pakken.

De leden van de Veiligheidsraad reageren positief op het initiatief waarbij alle actoren betrokken zijn. "Tijdens die vergadering werd ook herhaald dat er nood is aan een globale aanpak waarbij ook de problemen in en rond andere trein- en metrostations moeten worden aangepakt, om te voorkomen dat het fenomeen zich verplaatst binnen het Brussels gewest", luidt het.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni