Dakloos in Brussel daklozen straatbewoners arm bedelaar thuisloos

Brusselse vraagt politici om weeksalaris te doneren voor dakloze vrouwen

EDB
© BRUZZ
06/12/2018

Dakloze vrouwen steunen bij het verlaten van de straat en het aanleren van een beroep. Dat is het doel van de vzw Job Dignity. Omdat de vzw het al jaren zonder subsidies moet stellen, lanceert de organisatie een originele oproep. “Politici, doneer ons jullie weekloon!”

“Het is me nooit gelukt om subsidies te verwerven,” zegt de Brusselse Awatif Majid, die de vzw al enkele jaren leidt, aan La Capitale. “Ik heb nochtans verschillende jaren geprobeerd.”

Haar ambitie is om een centrum te creëren waar vrouwen een beroep kunnen aanleren, werk kunnen vinden en uiteindelijk de straat kunnen verlaten. Het project bestond al gedurende één jaar, maar moest gestopt worden om financiële redenen.

Nu wil Majid het project nieuw leven inblazen om de 50 vrouwen waarmee ze alvast werkte, verder te helpen. “Het viel me op dat politici wel geraakt worden door de problemen waarmee dakloze vrouwen geconfronteerd worden,” aldus Majid. “Daarom vraag ik hen nu om een weeksalaris te doneren voor dit project.”

Volgens de Brusselse hebben al vijf politici hun akkoord gegeven om hun weeksalaris te doneren. “Ik ga hun namen nog niet verklappen. Maar binnenkort zullen we alle namen van donateurs op een website plaatsen”, aldus Majid. “Dat zet extra druk, want binnenkort zijn het verkiezingen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , dakloze vrouw , Job Dignity vzw , Awatif Majid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni