| Deze affiches kan je ophangen aan je deur.

Brusselse vzw voert immocampagne voor daklozen

© Belga
22/11/2018

De Brusselse vzw Solidarité Grands Froids roept met een nieuwe sensibilisatiecampagne Brusselaars op om opvallende kleurrijke immo affiches aan hun deur te hangen om zo daklozen te helpen. Ditmaal zal er geen goed "te huur" of "te koop" worden gezet, maar kunnen de burgers spullen of eten aanbieden via uithangborden met daarop "te krijgen", "te delen" of "te eten".

Het doel van de campagne blijft om hulp te bieden aan de daklozen, maar met de gratis te downloaden affiches kunnen de Brusselaars dat gericht doen. Ze kiezen zelf of ze iets te krijgen, te delen of te eten aanbieden.

Wat ze kwijt willen of kunnen, schrijven ze simpelweg op de affiche. Er kan ook een ophaaltijdstip aan toegevoegd worden. De vzw noemt een deken, een jas, een paar sokken of een warme maaltijd als voorbeelden.

"Helaas zijn er elk jaar een aantal daklozen die de winter niet overleven. Laten we dus niet wachten tot de winter echt begint om in actie te schieten. De problematiek is duidelijk: we hebben nood aan meer middelen", zegt Cynthia Simpson, voorzitter van Solidarité Grands Froids.

De affiches zijn gratis te downloaden via de website van Solidarité Grands Froids of op te halen in verschillende Brusselse cafés die je terugvindt op de website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , daklozen , Solidarité Grands Froids

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni