© BRUZZ | Afval in de Anneessensbuurt.

Brusselse vuilnisophaling sterk verstoord door actiedag

© Belga
20/06/2022

De vuilnisophaling in de Brusselse gemeenten is maandag sterk verstoord door de gevolgen van de nationale actiedag. Net Brussel meldt dat er vooral gevolgen zijn voor de ophaling van de blauwe zakken.

In meerdere Brusselse gemeenten is een groot deel van zowel de witte als de blauwe zakken maandag op straat blijven staan. De ophaalbeurten van de witte zakken werden wel nog deels afgewerkt. In de stad Brussel, Laken, Sint-Gillis en in Vorst is ongeveer een derde van de witte zakken niet opgehaald. In Elsene en Ukkel bleef de helft op straat staan en in Neder-Over-Heembeek is 95 procent van de witte zakken achtergebleven.

De ophaalrondes van de blauwe zakken zijn het sterkst verstoord door de nationale vakbondsactie voor meer koopkracht. In de Brusselse kanaalzone en in de aangrenzende straten in Jette en Schaarbeek werd geen enkele zak opgehaald. In Sint-Gillis, Vorst, Ukkel, Elsene, Neder-Over-Heembeek, Watermaal-Bosvoorde, Laken en in de zone rond de Louizalaan werd slechts een beperkt aantal blauwe zakken opgehaald. Enkel de ophaalrondes in de Brusselse Vijfhoek werden zo goed als volledig afgewerkt.

Net Brussel vraagt aan de inwoners van de getroffen gemeenten om hun zakken binnen te halen en buiten te zetten bij de volgende ophaling.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie