Brusselse zorginstellingen kunnen bij eCat terecht voor voordelig beschermingsmateriaal

© PhotoNews

Voortaan kunnen Brusselse zorginstellingen via de eCat aan een voordelig tarief kwalitatief persoonlijk beschermingsmateriaal aankopen rechtstreeks bij de leverancier. De eCat, een overheidsopdrachtencentrale voor de aankoop van persoonlijk beschermingsmateriaal, is een initiatief van Iriscare, de Brusselse gezondheidsoperator. Op dit moment hebben 215 instellingen zich aangemeld en zijn 53 instellingen officieel toegetreden.

De eCat moet een permanent antwoord bieden op de constante nood aan beschermingsmateriaal bij de Brusselse zorggerelateerde instellingen. Van de 215 aangemelde instellingen heeft Iriscare al officieel toegang gegeven aan 76 aankopers voor 53 instellingen. Zij kunnen vanaf nu dankzij de raamcontracten in eCat kwalitatief beschermingsmateriaal aankopen aan voordelige prijzen.

Voor Brussels minister van Volksgezondheid Alain Maron (Ecolo) is het belangrijk dat alle Brusselse zorginstellingen te allen tijde toegang hebben tot hoogwaardig beschermingsmateriaal tegen een eerlijke prijs.

"Ik ben dan ook zeer verheugd met de lancering van deze overheidsopdrachtencentrale die tegemoet komt aan het verzoek van instellingen om te worden ontlast van de administratieve formaliteiten in verband met de aankoop van beschermingsmateriaal. Door dit administratieve werk voor hen gemakkelijker te maken, versterkt Iriscare het draagvlak van alle zorginstellingen, ongeacht hun organisatiekracht (GGC, COCOF, VGC, gemeenten ...)".

Via het systeem zijn op dit moment handschoenen, wegwerpschorten en -haarnetjes beschikbaar. Vanaf volgende week worden herbruikbare schorten en haarnetjes toegevoegd. Eind februari komen daar nog chirurgische mondmaskers en FFP2-maskers bij. En in de loop van de maand april, worden nog de raamcontracten voor gezichtsbeschermers en maskers met een venster gepubliceerd.

Elke Brusselse zorggerelateerde instelling, erkend en/of gefinancierd door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC), de Franstalige Gemeenschapscommissie (Cocof), de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) of het Brussels Gewest kan zich via de website van Iriscare aansluiten bij de opdrachtencentrale.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?