Brussel verdeelt beschermingsmiddelen aan instellingen voor personen met handicap

© PhotoNews
| In Brussel geldt nog tot minstens 13 december een algemene mondmaskerplicht.

Iriscare heeft vorige week een strategische maandvoorraad beschermingsmiddelen verdeeld aan de instellingen voor personen met een handicap van de GGC (Iriscare en de Diensten van het Verenigd College) en de Cocof. Zo meldt de Brusselse instelling voor sociale bescherming dinsdag.

Daarnaast ontvingen de rusthuizen en rust- en verzorgingstehuizen de handschoenen die nog niet verdeeld konden worden omdat de levering vertraging had. Minister-president Rudi Vervoort (PS) is verheugd dat 'alle stuwende krachten zich verenigen, zowel voor de verdeling van het materiaal als voor de terbeschikkingstelling van het personeel voor de welzijns- en gezondheidssector in het Brussels gewest'.

"Ook de gehandicaptensector neemt uiteraard deel aan die dynamiek en zal gebruik kunnen maken van zowel de verdeling van sanitair materiaal als van de platformen voor de terbeschikkingstelling van vrijwilligers en werknemers," aldus Vervoort nog. In totaal leverde Iriscare 342.400 chirurgische maskers, 24.540 FFP2-maskers, 145.230 stoffen mondmaskers, 85 mondmaskers met venster, ruim 1,8 miljoen handschoenen, 65.900 overschoenen, 43.000 haarnetjes, 34.950 wegwerpschorten, en 5.213 flessen handgel (van 300 ml tot 2 liter).

Voor minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo) is het van essentieel belang dat alle Brusselse zorginstellingen over het nodige beschermingsmateriaal beschikken om hun bewoners in alle veiligheid en met alle waardigheid te kunnen verzorgen. "Ik bedankt Iriscare en zijn partners die daar sinds het begin van de crisis over waken en die alles op alles zetten om deze levensbelangrijke leveringen te doen," zegt hij.

Op 16 december brengt Iriscare een nieuwe levering bij de zorginstellingen. Vanaf januari 2021 kunnen deze zelf rechtstreeks bestellingen plaatsen via de overheidsopdrachtencentrale die Iriscare op 12 november heeft opgestart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?