Dominique Hocmant Goldo, 'Home'.

BRUZZ select: onze cultuurtips voor het weekend

Glodie Mungaba
© BRUZZ
15/01/2022

Een jazzfestival in het centrum Riches-Claires in Brussel, een tentoonstelling over de beeldhouwer Jean-Michel Folon, een film over de moeilijke levensomstandigheden in Congo en nog een expo voor kinderen en adolescenten. Dat is onze kleine greep uit het aanbod voor dit weekend.

JAZZ FESTIVAL

Het centrum Riches-Claires organiseert de 28e editie van het jazzfestival Djangofolllies. Dit festival is een eerbetoon aan de gitarist en componist Django Reinhardt. Hij is geboren in Charleroi. Verschillende muzikanten zullen zaterdag en zondag optreden. Daartoe behoren de Nederlandse gitarist en componist Paulus Schäfer en Dominique Paats, eveneens uit Nederland.

DJANGOFOLLLIES
15/1 > 16/1, 19.00
www.djangofolllies.be

EXPO

Dit weekend stelt het Centre Wallonie-Bruxelles International de beeldhouwwerken van Jean-Michel Folon voor, gezien door de ogen van zijn vriend Thierry Renauld. Deze gratis tentoonstelling brengt een vijftigtal foto's van deze Brusselse fotograaf samen uit de periode 1995-2020. Folon en Renauld ontmoetten elkaar rond 1995. De beeldhouwer Folon gaf Renauld een kleine collectie van zijn foto's en vroeg hem om zijn belangrijkste culturele tentoonstellingen in foto's te vereeuwigen.

EXPO
15/1
www.wbi.be

vecchione_2.jpg

Vecchione van Jean Michel Folon.

VOORSTELLING

Het Théâtre National Wallonie-Bruxelles organiseert de voorstelling "Home", die het verhaal vertelt van het leven en de sfeer in een rusthuis in de stad Elsene. Home' is een project van regisseur Magrite Colon, begeleid door drie andere jongeren die haar acteurs zijn. "Het is geen kritiek op deze plaatsen," waarschuwde Magrit Coulon in BRUZZ, "het is een theatrale kijk op momenten die deel uitmaken van het leven".

HOME
15/1, 20.00
www.theatrenational.be

home_3_c_dominique_houcmant_goldo.jpg

| 'Home'.

FILM

'Kinshasa Now' is een film van Marc-Henri Wajnberg, een Belgische filmregisseur en producent. Hij werkt al geruime tijd aan dit project met kinderen in de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo. 'Kinshasa Now' ging in première op het filmfestival van Venetië. De film reisde vervolgens naar andere festivals en won zo'n vijftien internationale prijzen. De film is verdeeld in drie delen: het eerste deel behandelt de problemen van straatkinderen in Kinshasa. Het tweede deel gaat over een jongere genaamd Mika. Ze moet leren op straat te leven om te overleven. In het derde deel kan het publiek enkele jaren na de film de persoonlijke levensloop van de personages ontdekken.

KINSHASA NOW
16/1, Vanaf 10.00

www.bozar.be

KINDEREXPO

De nieuwe tentoonstelling ''-Hahaha. De Humor van de Kunst' vindt plaats in het ING Art Center. Het ligt een tipje van de sluier over de rol van humor in artistieke revoluties van het einde van de 19e eeuw tot vandaag. De tentoonstelling nodigt het publiek ook uit om werken van het Centre Pompidou te ontdekken die nooit eerder in België zijn tentoongesteld.

HAHA. DE HUMOR VAN KUNST
15 > 16/1, 10.00 - 18.00
www.promo.ing.be

fontaine-duchamp.jpg

| Duchamp Fontein.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni