Buggyparade voor schone lucht

Op zaterdag 17 juni organiseert de burgergroep BruxselAIR een buggyparade voor schone lucht in Brussel. Die zal vertrekken van het rondpunt aan Schuman en eindigen in het Jubelpark.

“Het hoofddoel van de buggyparade is de aandacht van het publiek én van de politiek vestigen op de problematiek van de luchtvervuiling”, zegt Benjamin François van BruxselAIR. “Specifiek willen we aandacht vragen voor de eerste en grootste slachtoffers van luchtvervuiling: onze kinderen.”

BruxselAIR is de organisatie die in februari verschillende standbeelden in Brussel voorzag van een mondmasker. Ook voor dit evenement hopen ze op een grote opkomst. Het nieuws gisteren dat de waarden voor stikstofdioxide in Brussel aanzienlijk worden overschreden moet de actie van zaterdag versterken. “Dat nieuws toont de kritieke situatie rond luchtkwaliteit in Brussel aan”, zegt Benjamin.

De buggyparade is in de eerste plaats een evenement voor families maar iedereen is vanzelfsprekend welkom aldus de organisatie. De actie start zaterdag om tien uur ’s ochtends aan het rondpunt aan Schuman en eindigt in het Jubelpark met een picknick en kinderanimatie.

Luchtkwaliteit

De Brusselse luchtkwaliteit is niet meer uit de actualiteit weg te branden. Het Gewest is al meermaals door Europa op het matje geroepen, maar de concentratie stikstofdioxide is recent weer gestegen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?