Burgemeester Close steunt initiatief KVS en vraagt testevenement op 26 april

© PhotoNews

De Koninklijke Vlaamse Schouwburg krijgt steun van Brussels burgemeester Philippe Close (PS) om op 26 april de deuren te heropenen en als testevenement te dienen. Een onderzoek van de stad Brussel naar de luchtcirculatie in het gebouw van de KVS blijkt positief. Burgemeester Close zal de vraag voor een testevenement overmaken aan de leden van het overlegcomité.

De KVS maakte vorige week bekend dat het ongeacht de coronamaatregelen op 26 april haar deuren heropent met "Jonathan", een voorstelling van Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens. De voorstelling speelt vijf avonden op een rij voor 50 mensen per keer. Het initiatief krijgt nu de steun van Close. Hij zal de leden van het Overlegcomité aanschrijven om te vragen dat de voorstellingen van de KVS als testevenementen kunnen dienen.

"We hebben een audit laten uitvoeren van de KVS en de resultaten op vlak van het luchtventilatiesysteem en de manier waarop het gebouw beheerd wordt om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zijn positief", vertelt de Brusselse burgervader.

De KVS is niet de enige plek die de stad Brussel momenteel laat onderzoeken op vlak van veiligheid binnen de huidige gezondheidscrisis. Onder meer concertzaal La Madeleine, het café Roi d'Espagne, restaurant Chez Leon en een sportzaal worden aan een audit onderworpen. De resultaten hiervan zijn nog niet bekend.

"We werken nu eigenlijk zoals bij het uitvaardigen van een attest van brandveiligheid. Nu krijgen de gebouwen een specifieke vergunning van de brandweer over de veiligheid op gebied van hygiënische voorschriften", legt Close uit.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?