‘Burgemeesters rol geven in prostitutiebeleid’

© brusselnieuws.be
26/03/2013
Brussels minister-president Charles Picqué (PS) ziet een rol weggelegd voor de conferentie van burgemeesters om het prostitutiebeleid in het Gewest te coördineren. Een eerste stap in de goede richting, vindt CD&V-parlementslid Bianca Debaets.

Picqué, zelf burgemeester van Sint-Gillis, gaf zijn standpunt in een antwoord op een parlementaire vraag van Biance Debaets (CD&V). "De burgemeesters zijn bevoegd voor preventie en veiligheid in hun gemeente", zei Picqué. "Het is dus logisch dat we hen betrekken. Ik stel al geruime tijd voor om binnen de conferentie een werkgroep op te richten die een standpunt kan uitwerken. Prostitutie is een zaak die vele domeinen overspant: veiligheid gezondheid, stedenbouw en economie."

Debaets reageert positief op de uitspraak van Picqué. "De aanpak in Brussel is vandaag diffuus", zegt ze. "Brussel heeft nood aan een overkoepelende aanpak die vanuit het Gewest wordt gecoördineerd en waarbij intens wordt samengewerkt tussen de burgemeesters en de verschillende politiezones. Dat de minister-president nu erkent dat er overleg moet komen tussen de betrokken gemeenten is een eerste belangrijke stap om tot een globale oplossing te komen."

Het aanstellen van een prostitutieambtenaar zou volgens Debaets ook een stap in de goede richting zijn. Het CD&V-parlementslid betreurt ten slotte ook het negatieve advies van de gemeente Schaarbeek over het 'Villa Tinto'-project. "De bouw van een dergelijk complex hoeft niet per se meer prostitutie met zich mee te brengen. Het volstaat dat men prostitutie in andere wijken daadwerkelijk aan banden legt", besluit Debaets.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni