Burgerplatform wil leeg Maximiliaanpark met Oudjaar

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| 25 februari 2018, Human Wave for solidarity and humanity in het Maximiliaanpark (archiefbeeld).

Een leeg Maximiliaanpark in de wisselperiode van oud naar nieuw. Dat is de vurige kerstwens van het Burgerplatform voor de Steun aan Vluchtelingen. De initiatiefnemers doen een warme oproep om drie dagen lang onderdak te bieden aan vluchtelingen.

Het Burgerplatform zoekt mensen die bij voorkeur van zondagavond tot en met woensdag vluchtelingen uit het Maximiliaanpark in huis neemt. Het volstaat om zich in te schrijven en naar het park te komen. Het platform zoekt ook nog steeds vrijwilligers om de vluchtelingen te vervoeren naar hun verblijfplaats.

Een gelijkaardig initiatief werd genomen voor Kerstmis. "Dat was een groot succes. Heel veel vluchtelingen hebben Kerst kunnen vieren in een veilig en warm huis. We hopen voor de Nieuwjaarsperiode evenveel mensen te kunnen mobiliseren", zegt initiatiefnemer Mehdi Kassou aan BRUZZ.

Voorlopig zijn er plaatsen gevonden voor 350 personen. "We zoeken nog families om zo'n 300 mensen onderdak te geven met Nieuwjaar", aldus Kassou. "We doen een warme oproep, zodat deze mensen niet op straat moeten slapen tijdens de feesten. We hopen iedereen te kunnen helpen."

Op 31 december organiseert het Burgerplatform zelf een eindejaarsfeest waarop alle vrijwilligers en de vluchtelingen die ze thuis opvangen uitgenodigd zijn om de wissel van oud naar nieuw feestelijk in te zetten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?