Buurtbewoners klagen gevaarlijk kruispunt Jette-Ganshoren aan na reeks ongelukken

ZM
© BRUZZ
01/12/2020

Na wat voor de buurtbewoners aanvoelt als het zoveelste ongeval op het rondpunt tussen de Broustinlaan en de Grondwetlaan, doet Brussel Mobiliteit midden december een voorstel aan de burgemeesters van Jette en Ganshoren om de verkeerssituatie te verbeteren. “Ik hoor iedere week wel eens slippende banden omdat het zo gevaarlijk is”, klaagt een van de buurtbewoners.

Vincent, een van de buurtbewoners rond het kruispunt tussen Jette en Ganshoren zegt al een jaar geleden de gevaarlijke verkeerssituatie te hebben aangekaart. “Mensen rijden hier te snel, negeren de verkeersborden en dat zorgt voor veel ongelukken.” Ondertussen heeft de Jettenaar ook een petitie opgestart waarin hij vraagt om verandering.

Volgens Marie Thibaut de Masières, woordvoerder van minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt, is het rondpunt tussen Jette en Ganshoren inderdaad een pijnpunt. “De minister weet dat het om een gevaarlijke situatie gaat. In augustus heeft Brussel Mobiliteit een analyse opgemaakt en er zijn drie scenario’s uitgekomen.”

Wat die precies inhouden, kan de woordvoerder nog niet meegeven, maar op 17 december zullen ze worden voorgelegd aan burgemeester Hervé Doyen (CDH) van Jette en burgemeester Pierre Kompany (CDH) van Ganshoren. “Brussel Mobiliteit werkt op dit moment aan verschillende scenario’s om zowel het transitverkeer te beperken als de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers te verbeteren”, aldus Van den Brandt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ganshoren , Jette , Samenleving , gevaarlijke kruispunten , Elke Van den Brandt , Hervé Doyen , Pierre Kompany

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni