Campagne bestrijdt genderstereotypen

© brusselnieuws.be
03/05/2015

Naar aanleiding van het Pride Festival voor homo’s, lesbiennes en transgenders lanceert staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) de campagne All Genders Welcome. Bedoeling is om discriminatie en geweld tegenover holebi’s tegen te gaan.

De campagne sensibiliseert rond stereotypen over homo’s, lesbiennes en transgenders. "Homo’s, lesbiennes en transgenders worden nog vaak benaderd vanuit bepaalde vooronderstellingen en clichés", zegt Brussels staatssecretaris Debaets. "Een man moet er bijvoorbeeld macho uitzien, terwijl vrouwen van mannen houden en elegante kleedjes dragen”.

De campagne All Genders Welcome wil op een ludieke manier rond deze stereotypen sensibiliseren. “Met de campagne wil ik discriminatie en geweld tegenover homo’s, lesbiennes en transgenders tegengaan.”

Werknemers van de politie en de gemeentediensten van Brussel, Elsene en Schaarbeek werken mee aan de campagne. De zes affiches tonen beelden die rolpatronen doorbreken. Zo omhelzen politieagenten elkaar of gaan gemeentearbeiders hand in hand aan het werk. Slogans als ‘Stadsambtenaren zijn trots op hun diversiteit’ of ‘Het is ons al gelijk’ benadrukken de boodschap dat iedereen zijn identiteit kan uitdrukken.

De affiches worden verspreid bij de politie en de gemeentediensten van het Brussels Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni