Canal it Up op zoek naar gestolen ladder: ‘Vermoedelijk verkocht door ijzerdieven’

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 19 maart 2021

‘Canal it Up’, de afvalvissers van het kanaal, zijn op zoek naar hun op maat gemaakte ladder die ze gebruikten om van op de kade in hun kajak te stappen. Ze vermoeden dat de ladder gestolen werd door ijzerdieven die de ladder voor het recycleerbaar ijzer willen verkopen. “Zonder ladder kunnen we niet meer veilig het water in”, zegt Pieter Elsen van ‘Canal it Up’.

Voor de Staycation-actie van 'Canal it Up' heeft de organisatie een op maat gemaakte ladder laten installeren tijdens de zomermaanden. Door het hoogteverschil van anderhalve meter met de kade is het namelijk bijzonder moeilijk om in de kajak te stappen, dat legt Pieter Elsen van de Brusselse afvalvissers uit. “We wilden een ijzerbewerker betalen om onze ladder te maken, maar die was zo enthousiast over ons project dat hij het gratis wilde doen.”

De vrijwilligers van ‘Canal it Up’ merkten zondag 14 maart aan de aanmeerplaats aan Sainctelette op dat de ladder verdwenen was. “Er lagen enkel nog losgevezen vijzen en bouten. Wij denken dat iemand de ladder gestolen heeft, want ijzer is recycleerbaar en je kan het verkopen aan een ijzerhandelaar”, aldus Elsen. “We hebben onmiddellijk contact opgenomen met een grote ijzerhandelaar vlakbij ons om te vragen of ze daar de ladder al hebben binnengekregen, maar helaas nog zonder resultaat.”

Als de ladder niet meer boven water komt, hoopt ‘Canal it Up’ zo snel mogelijk een nieuwe te kunnen installeren. “Misschien vragen we wel aan de Haven van Brussel of zij nog ladders op overschot hebben”.

Canal it Up gestolen ladder
© Canal it Up via Facebook

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?