Brusselaar helpt stranden opruimen in Maleisië: 'Al een ton afval opgehaald'

26/09/2023

Brusselaar Simon Hollevoet is al ruim twee maanden in Maleisië, waar hij meehelpt met opruimacties op het strand en in het water. "Ik doe hier inspiratie op om ook in België aan de slag te gaan," vertelt hij aan BRUZZ.

In het verleden werkte Hollevoet al mee aan opruimacties van Canal It Up, de organisatie die onder meer met kajaks afval uit het kanaal vist. Afgelopen zomer maakte hij er zijn missie van om ook in het buitenland de handen uit de mouwen te steken.

"Al sinds midden juli ben ik in Maleisië, waar ik samen met lokale organisaties verschillende stranden heb opgeruimd. We hebben ongeveer een ton afval opgehaald, voornamelijk visnetten, blikjes en flesjes. Het grootste verschil in afval met België is dat hier ook veel piepschuim op de stranden ligt van vissers," aldus Hollevoet.

Inspiratie opdoen

Nog twee weken verblijft de Brusselaar in Maleisië en daarna zet hij zijn reis verder naar andere landen in Zuidoost-Azië. Ook daar is hij van plan om zijn opruimacties verder te zetten. "Daarna kom ik terug naar België en zal ik met Canal It Up verder blijven strijden tegen afval in het kanaal."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni