"Samusocial heeft niet alleen een moreel maar ook een financieel probleem." Dat zegt Brussels gemeenteraadslid Hamza Fassi-Fihri (CDH). De vzw zou een jaar achterstaan met de betaling van haar sociale bijdragen, maar ook leveranciers wachten op hun geld. "Als alle schuldeisers versneld hun schulden terugbetaald willen zien, is Samusocial zo goed als failliet."

Daklozenvereniging Samuscial kwam de voorbije week in opspraak omdat het hoge vergoedingen aan haar bestuurders toekent. Dat terwijl de vzw helemaal niet financieel gezond is.

"Sinds het financieel inspectierapport van 2013, is de situatie alleen maar verslechterd", zegt oppositielid Hamza Fassi-Fihri (CDH) aan Le Soir. "In 2015 stonden ze een jaar achter met de betalingen aan de RSZ. Met de meerkost uit bijkomende intrest is dit in het beste geval nalatig te noemen."

De organisatie heeft ook 3 miljoen achterstallige betalingen aan leveranciers.

De schulden aan de fiscus, aan leveranciers, het structureel liquiditeitstekort en een negatief eigen vermogen: "Als alle schuldeisers versneld hun geld terug willen zien, dat is Samusocial failliet", aldus Fassi-Fihri. "Een herfinanciering van rond de drie miljoen euro is nodig om weer orde op zaken te stellen.

Fassi-Fihri wil dan ook een volledige audit van de organisatie.

Samusocial

De raad van bestuur van daklozenorganisatie Samusocial kreeg in 2016 voor 60.000 euro aan zitpenningen. Mayeur (PS) en Peraïta (PS) moesten opstappen als burgemeester en OCMW-voorzitster.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Politiek , Samusocial

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni