CEO Brussels Airlines keert na anderhalf jaar terug naar Duitsland

© Brussels Airlines
| Christina Foerster, CEO af in Brussel.

De Duitse CEO van Brussels Airlines, Christina Foerster, staat niet langer aan het hoofd van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Ze keert na minder dan twee jaar terug naar moederbedrijf Lufthansa, waar ze een directiefunctie krijgt.

Vanaf 1 januari wordt ze bij Lufthansa verantwoordelijk voor 'customer & corporate responsibility'. Foerster is sinds april 2018 CEO bij Brussels Airlines.

Er ligt een opvolgingsplan klaar bij Brussels Airlines en er zal dus snel een nieuwe CEO worden benoemd voor de luchtvaartmaatschappij. Dat zegt covoorzitter Etienne Davignon dinsdag, nadat was bekendgemaakt dat Christina Foerster een directiefunctie krijgt bij moedergroep Lufthansa.

Volgens Davignon werd de beslissing om Foerster te "promoveren" in perfecte samenspraak genomen met Lufthansa. "Ik ben ervan overtuigd dat deze benoeming de banden en de synergieën tussen de twee bedrijven nog zal versterken", aldus Davignon in een korte reactie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?