Chahid: ‘Laat tram 71 vallen als buurtbewoners tegen zijn'

© brusselnieuws.be
13/03/2015

“Als een grote meerderheid van buurtbewoners nee zegt, moeten we tram 71 laten vallen.” Dat zegt Ridouane Chahid (PS), voormalig vicevoorzitter van de raad van bestuur van de MIVB. Minister van Mobiliteit Smet staat ook open voor alternatieven.

De MIVB en de Brusselse regering plannen een vervanging van buslijn 71 door een tram.

De gewestelijke PS heeft dat voorstel altijd gesteund, maar als de buurtbewoners dat niet zien zitten, moet het project geschrapt worden, vindt Chahid, die vandaag niet meer in de raad van bestuur zit, maar schepen van Mobiliteit is in Evere en dicht bij Brussels PS-voorzitster Laurette Onkelinx staat. “We steunden het project, maar nu zitten we in de fase waarin we de mening van de buurtbewoners vragen. En als zij massaal nee zeggen, dan gaan we dat niet opleggen”, zegt hij aan Télé Bruxelles. De lokale Elsense PS was, bij monde van burgemeester Willy Decourty, altijd tegen de vertramming.

Alternatieven zijn bijvoorbeeld een trolleybus of een aanpassing van de verkeersstroom om bus 71 een vlottere doorgang te verschaffen. De bus staat immers vaak aan te schuiven, onder andere in de Elsensesteenweg. Heel wat handelaars in die straat kanten zich echter tegen een tram.

De voorbije weken organiseerde minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) twee vergaderingen met bewoners. Daarbij hoorde hij argumenten voor en tegen. Als de tram er zou komen, wil hij die niet laten stoppen aan Naamsepoort zoals eerder gezegd, maar dichter bij het centrum. Maar voor Smet is de tram geen heilige koe. "Ik sta open voor alternatieven", aldus de minister.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni