Smet: 'Naamsepoort geen eindpunt voor tram 71'

© FM Brussel
05/03/2015

De tramlijn die buslijn 71 moet vervangen, moet een meer centrale begin- en eindhalte krijgen dan Naamsepoort. Dat vindt minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A).

De tramlijn die bus 71 moet vervangen, moet niet beginnen aan de Naamsepoort, maar aan de Koningsstraat, zegt Smet. Woensdagavond was de eerste van twee bijeenkomsten met buurtbewoners, gebruikers en handelaars over lijn 71.

Het Gewest wil al jaren een tram inleggen op het traject tussen Delta en Naamsepoort. Maar woensdag zei Smet dat dat traject dus aangepast kan worden.

"Welk traject we ook kiezen, het mag niet stoppen aan de Naamsepoort, dat heeft geen zin. Het moet dichter bij het centrum zijn. Er zijn meerdere opties, een verbinding met bestaande lijnen op de Koningsstraat bijvoorbeeld." Bus 71 rijdt vandaag tot aan De Brouckère.

Het bestuur van Elsene is tegen de tram, net zoals de meeste mensen uit de buurt. Een tweede vergadering voor de buurt tussen Flagey en de Naamsepoort is gepland op donderdag 12 maart in Théâtre Molière in Elsene.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni