Chaotische avondspits op metrolijnen

© acdp via Facebook
| De hulpdiensten zijn ter plaatse
Updated: 20-05-2019 - 18:34

Tussen de haltes IJzer en Elisabeth was het metroverkeer ruim veertig minuten onderbroken door een incident in metrostation Ribaucourt. Daarnaast was ook het metroverkeer tussen De Brouckère en Graaf van Vlaanderen even onderbroken door een technisch defect.

In metrostation Ribaucourt belandde een man vanop het perron op de rails, tussen twee metrowagons. Ziekenwagens en politie waren ter plaatse. "Niemand is aangereden door een metro. We hebben de stroom wel afgesneden", aldus de woordvoerder van de Brusselse brandweer Walter Derieuw.

Van 17.45 uur tot 18.25 uur reden metrolijnen 2 en 6 rijden niet tussen IJzer en Elisabeth, en tussen Kunst-Wet en Simonis. De problemen op die twee lijnen zijn intussen opgelost.

Rond 18.10 uur viel ook het metroverkeer tussen De Brouckère en Graaf van Vlaanderen stil. De oorzaak daarvan was een defecte metro tussen De Brouckère en Sint-Katelijne. Metrolijnen 1 en 5 rijden nu opnieuw volgens schema.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?