Chirec gooit organisatie ziekenhuizen door elkaar

© Chirec

De ziekenhuizengroep Chirec gooit in 2017 de organisatie van haar ziekenhuizen overhoop, met bijvoorbeeld twee extra poliklinieken. Volgend jaar moet ook het nieuwe ziekenhuis op de Delta-site de deuren openen.

Momenteel telt de ziekenhuisgroep vier hospitaalsites: Kliniek Edith Cavell, Kliniek Park Leopold, Kliniek Sint-Anna en Sint-Remi en het ziekenhuis in Eigenbrakel-Waterlo.  Daarnaast zijn er twee poliklinieken (Medisch Centrum Europa-Lambermont en City Clinic Chirec Louise) en een Medisch-Chirurgisch dagcentrum aan de Basiliek van Koekelberg.

In 2017 opent de groep echter een nieuw ziekenhuis aan Delta, goed voor 500 bedden. Daarmee komt er een reorganisatie. Er blijven slechts drie volwaardige ziekenhuizen over: Delta, Sint-Anna en Sint-Remi en Eigenbrakel.

De klinieken Edith Cavell en Park Leopold worden omgevormd tot poliklinieken. Hun huidige hospitalisatieactiviteiten verhuizen naar Delta.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook
="Uitgelicht:
="Brusselaars
="Kantoorgebouw
="Afvalophalingen
="19

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?