Cipiers blijven staken, behalve tijdens het weekend

© BRUZZ - Google
| Ook in de gevangenis van Sint-Gillis is het nieuwe stakingsregime van kracht. Er wordt enkel tijdens de week gestaakt.

De cipiers van alle Belgische gevangenissen krijgen een nieuw stakingsregime. Ze staken voortaan enkel tijdens de week. Zo lopen ze geen weekendpremies mis. "Het personeel wilde doorstaken tijdens het weekend, maar we hebben hen overtuigd voor het alternerend staken," klinkt het bij de vakbond.

De cipiersstaking duurt intussen al elf dagen. De gevangenisbewakers protesteren tegen de plannen van justitieminister Koen Geens (CD&V) om een minimale dienstverlening in te voeren. Het overleg daarover zit muurvast. 

De vakbond heeft nu een nieuw stakingsregime ingevoerd: cipiers staken enkel tijdens de week. Zo lopen ze geen weekendpremies mis. "Ik ga niet ontkennen dat wij rekening hebben gehouden met het dubbel betaalde weekendwerk. Maar we hebben ook aan de drukbezette politiekorpsen en aan de gedetineerden gedacht," zegt ACV-secretaris Filip Dudal aan de krant Het Laatste Nieuws.

Het nieuwe stakingsregime wordt opgevolgd in alle Belgische gevangenissen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?