Clerfayt: ‘Hek op begraafplaats is logische keuze’

© PhotoNews
| Burgemeester van Schaarbeek Bernard Clerfayt (Défi) zegt dat het altijd mogelijk is om van het ene gedeelte naar het andere over te steken wanneer beide begraafplaatsen open zijn.

“Het multiconfessionele gedeelte binnen de begraafplaats van Schaarbeek verkreeg drie jaar geleden een autonome status. Het is logisch dat die keuze naast een aparte ingang en afzonderlijk personeel ook een fysieke scheiding met zich meebrengt”, zo reageert burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) op de heisa over de omheining die beide begraafplaatsen van elkaar scheidt.

Bezoekers van de multiconfessionele begraafplaats in Schaarbeek zijn niet te spreken over het hek dat hun begraafplaats scheidt van het omliggende reguliere gedeelte. Met een online petitie hopen ze het gemeentebestuur en burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) te overtuigen dit weer af te breken. Die laat weten daar niet te zullen op ingaan.

“Het multiconfessionele gedeelte binnen de begraafplaats van Schaarbeek verkreeg drie jaar geleden een autonome status. Het is logisch dat die keuze naast een aparte ingang en afzonderlijk personeel ook een fysieke scheiding met zich meebrengt.”

‘Willen niemand viseren’

De gemeente betreurt de acties van de intercommunale die verantwoordelijk is voor de uitbating van de begraafplaats. “De inwoners en de bezoekers zijn hier de dupe van. Wij willen in de toekomst de kwaliteit van onze dienstverlening op beide begraafplaatsen behouden. Daarom is een omheining noodzakelijk”, zegt de burgemeester.

“Het is zeker niet de bedoeling om bepaalde bezoekers te viseren of stokken in de wielen te steken. Het is trouwens altijd mogelijk om van het ene naar het andere gedeelte over te steken, wanneer beide begraafplaatsen open zijn.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?