Gratis snijbloemen op begraafplaatsen van Brussel en Laken

CD
© BRUZZ
01/08/2023

Op de begraafplaatsen van Brussel en Laken worden vanaf nu snijbloemen geplant. De bloemen die er groeien, kunnen bezoekers gratis gebruiken om de graven te versieren.

"Bloemen zijn vaak duur en komen soms van ver", zegt schepen van Groene Ruimten Zoubida Jellab (Ecolo). "Vanaf nu kan iedereen hier een boeket samenstellen zonder de bank te breken. Dankzij de korte, lokale kringlopen wordt het mogelijk om plastic bloemen en versieringen te vermijden, die vaak een bron van afval zijn op begraafplaatsen."

Voor Jellab is het een volgende stap om de begraafplaatsen ecologischer te maken, na de komst van een boomgaard op de begraafplaats van Brussel, insectenhotels en nestkastjes op het kerkhof van Laken, en ecologische urnen op beide plekken.

Het stadsbestuur benadrukt nog dat de percelen met respect gebruikt moeten worden: met de bijgeleverde schaar een mooie knip maken en de bladeren, bollen en wortels laten zitten zodat de plant opnieuw kan groeien. "Als dit project werkt, kan het worden uitgebreid naar andere groene plekken in de Stad Brussel", zegt Jellab.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Laken , Samenleving , begraafplaats

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni