Ontdek een Brussels kerkhof met een gratis audiogids

Kerkhof Laken 5 BRUZZ 1547 Kerkhof Laken 5 BRUZZ 1547
© Saskia Vanderstichele
© Saskia Vanderstichele

Het ongeziene succes van de begeleide wandelingen doorheen de kerkhoven van Laken en Brussel heeft ertoe geleid dat Brussel-Stad voortaan 40 audiogidsen ter beschikking stelt. Bezoekers die er gebruik van maken, zullen vooral muzikale passages, talrijke anekdotes en informatie over de doden te horen krijgen.

De maatregel past binnen het project van Brussel-Stad om de kerkhoven open te stellen voor een groter publiek. “Die plaatsen lopen over van geschiedenis en het erfgoed is er uitzonderlijk. Toch blijft dat vaak onbekend omdat we het culturele potentieel van onze kerkhoven niet naar waarde schatten,” verklaart Brussels schepen van Demografie Alain Courtois (MR) aan Belga.

Het ter beschikking stellen van de audiogidsen is dan ook de voorlopig laatste in een hele rits aan maatregelen om een groter publiek naar de kerkhoven te trekken. Eerder werden al golfkarretjes voorzien en wandelingen uitgestippeld. De restauratie van de grafgalerijen op de begraafplaats van Laken past ook in dat plan.

Vanaf vrijdag zijn de audiogidsen gratis beschikbaar aan de ingangen van de kerkhoven van Brussel en Laken, net zoals aan de ingang van de grafgalerijen in Laken, waar een aparte audiogids is voor voorzien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?