Clerfayt: 'Overdreven snelheid oorzaak dodelijk ongeval Haachtsesteenweg'

© gdc

Volgens burgemeester van Schaarbeek Bernard Clerfayt was het dodelijke ongeval waarbij journaliste van De Standaard Stéphanie Verbraekel omkwam te wijten aan overdreven snelheid. Het Brussels parket wijst er echter op dat het onderzoek nog volop aan de gang is.

Naar aanleiding van de aanrijding van Stéphanie Verbraekel op dinsdagavond 7 november op de Haachtsesteenweg, vroeg burgemeester Clerfayt de lokale politie om een analyse en ongevallenrapport om de precieze oorzaken van het ongeval te achterhalen.

Parket wacht nog op resultaten experts
"Uit de analyse blijkt dat de hoofdoorzaak van dit ongeval de overmatige snelheid van het betrokken voertuig is", meldt de Schaarbeekse burgemeester donderdagavond aan persagentschap Belga. Volgens het Brussels parket is die conclusie echter voorbarig: “Het onderzoek is nog volop lopende en de definitieve oorzaak staat nog niet vast. We wachten nog op de resultaten van de experts”, vertelt het Brusselse parket aan BRUZZ.

Volgens Clerfayt doen zich wel vaker ongevallen voor op de Haachtsesteenweg, maar kan de gemeente Schaarbeek niet de nodige maatregelen treffen omdat het om een gewestweg gaat. De gemeente heeft het Gewest nogmaals aangeschreven met aanbevelingen voor aanpassingen die de verkeersveiligheid ten goede moeten komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?