Gezien: snelheidsbord op plaats waar journaliste verongelukte

© Twitter Stefaan Meerbergen

Op de plek aan de Haachtsesteenweg in Schaarbeek waar journaliste Stephanie Verbraekel op zeven november het leven liet, staat sinds kort een bordje dat autobestuurders aanmaant om zich aan de maximale snelheid van 30 kilometer per uur te houden.

Twee weken geleden kwam journaliste Stephanie Verbraekel om het leven in Schaarbeek nadat ze ’s avonds laat op de Haachtsesteenweg werd gegrepen door een auto. Burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) bestelde diezelfde week een onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval om op die manier de steenweg veiliger te kunnen maken.  

Die resultaten zijn er nog niet, maar op de plek waar Verbraekel verongelukte staat sinds kort wel een snelheidsbord dat autobestuurders aanmaant om zich aan de maximale snelheid van 30 kilometer per uur te houden. Voor collega-journalist Stefaan Meerbergen is dat lang niet voldoende. Hij vraagt op Twitter met aandrang waar de rest van de maatregelen blijven.

Waar journaliste werd doodgereden vorige week, staat nu dit bord. Is het dit? Nu meer, graag. Veel meer. Controle? Flitsers? Repressie? pic.twitter.com/cbcY4vI4cv

— Stefaan Meerbergen (@meerberg_s) 20 november 2017

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?