Clerfayt verbiedt trams T2000 op lijn 62

© MIVB
Bernard Clerfayt (FDF) van Schaarbeek verbiedt via een zogenaamd besluit van de burgemeester de exploitatie van tram 62 (Schaarbeek - Evere) door het tramtype T2000. De tram maakt veel lawaai ter hoogte van de bocht op het Meiserplein. De MIVB heeft het besluit nog niet ontvangen en wacht af. Voorlopig blijft de tram wel rijden.

Buurtbewoners klagen al lang over lawaai en trillingen veroorzaakt door tram 62. Die werd eind augustus 2011 in gebruik genomen op het traject tussen het Weldoenersplein in Schaarbeek en Da Vinci in Evere. Op die lijn wordt de T2000 ingezet, een tramtype dat meer dan andere trams voor overlast zorgt.

Gezien het buurtprotest heeft de MIVB eerder al geluids- en trillingwerende ondergrond gelegd ter hoogte van het Meiserplein, maar dat bleek dus niet voldoende.

Concreet verbiedt Clerfayt via zijn besluit van vrijdag 9 augustus de uitbating van het derde spoor aan de halte Meiser tussen de Rogierlaan en de Wahislaan voor de trams T2000.

Schaarbeek wil van vervoersmaatschappij MIVB een geschreven belofte dat het andere trams inzet. Eerder besliste de vervoersmaatschappij al om het tramtype T2000 niet meer 's avonds en 's ochtends in te zetten. De burgemeester wil dat de tram ook overdag niet meer op deze lijn wordt gebruikt.

Aan FM Brussel zegt Clerfayt dat eender welk type tram op de lijn mag rijden, behalve de lawaaierige T2000. Hij zegt niets tegen lijn 62 op zich te hebben noch tegen de ontwikkeling van het openbaar vervoer.

De MIVB kan nog in beroep gaan bij de Raad van State tegen het verbod. Andere mogelijkheid is het inzetten van een ander tramtype.

Wordt vervolgd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook