Close: 'Match wel degelijk met korpschef besproken'

© BX1

“Er is wel degelijk overleg geweest tussen burgemeester Philippe Close (PS) en de korpschef over de match op zaterdag." Dat zegt de woordvoerster van de burgemeester, in een reactie op getuigenissen van agenten aan onze redactie. Die beweren dat ze totaal niet op de hoogte waren van de match Ivoorkust-Marokko, die uitmondde in rellen. De korpschef wenst niet te reageren.

Agenten die ingezet waren tijdens de rellen, getuigen aan BRUZZ dat ze op voorhand totaal niet op de hoogte waren van de risicomatch Ivoorkust-Marokko. Nochtans zei burgemeester Close eerder dat hij de match wel met de korpschef van Brussel Hoofdstad-Elsene had doorgesproken. 

En daar blijft hij bij. “Er is overleg geweest tussen Close en de politie over de match zaterdag”, zegt Closes woordvoerder Maité Van Rampelbergh. Wat er precies gezegd is, weet ze niet, “maar de match is ter sprake gekomen in het gesprek met de korpschef."

Toch waren de manschappen niet op de hoogte. De vraag is dus of korpschef Michel Goovaerts op zijn beurt de manschappen heeft ingelicht over de match. En een inschatting liet uitvoeren van de risico’s die zo'n match met zich meebrengt.

“De korpschef wenst niet te reageren om het onderzoek sereen te laten verlopen”, zegt politiewoordvoerder Ilse Van de Keere aan BRUZZ. Dat onderzoek is in handen van de Algemene Inspectie voor de Geïntegreerde Politie (AIG), de controledienst van de politie.

Rellen in Brussel

Op 11 november kwam het aan de Beurs in het centrum van Brussel voor het eerst tot rellen. In de weken daarna waren er opnieuw problemen.  
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?