© Chris Friese | Brussels Expo

Close spreekt op gemeenteraad nogmaals steun uit voor personeelsleden Brussels Expo

© Belga
13/02/2023

Een twintigtal personeelsleden van Brussels Expo en enkele vakbondsleden van ACV en ABVV hebben maandag de gemeenteraad van de stad Brussel bijgewoond. Tijdens de zitting verzekerde Brussels burgemeester Philippe Close, die ook voorzitter is van de raad van bestuur van Brussels Expo, dat bij een eventuele beëindiging van de activiteiten, de stad de sociale verplichtingen van de vzw overneemt.

Bij Brussels expo is er sinds eind januari sociale onrust, nadat de voltallige directie haar ontslag gaf. Vorige week was er een personeelsvergadering, maar op de Brusselse gemeenteraad willen de vakbonden nogmaals de steun horen van burgemeester Close.

"Het toont dat we als één grote familie het voortbestaan van Brussels Expo willen garanderen", geeft Jurgen Geeroms, zoneverantwoordelijke ACV Bouw, Industrie en Energie aan. "We verwachten van burgemeester Close een kader voor de kortere en langere termijn. Vooral op korte termijn willen we een waarborg dat de lonen worden uitbetaald", vervolgt hij.

Op vraag van de vakbonden herhaalde de Brusselse burgervader tijdens de gemeenteraad dat, indien nodig, de stad Brussel een beroep doet op artikel 19 van de statuten van Brussels Expo. Het artikel stelt dat wanneer de activiteiten wegvallen, de stad garant staat voor de lonen en de ontslagvergoedingen van het personeel. Al is dat momenteel niet aan de orde. Intussen is de bemiddeling met de ontslagnemende directie nog volop aan de gang.

Daar wilde de burgemeester geen verdere commentaar over geven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Brussels Expo, vakbonden, burgemeester Philippe Close, protest

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie