Collectief roept op om vanavond te feesten op Heilig-Kruisplein

ADD
© BRUZZ
08/05/2021

Het collectief 'Reappropriation Integral' (CRI) roept via Facebook op om zaterdagavond te feesten op het Heilig-Kruisplein in Brussel, vlakbij Flagey. Ook l'Abîme, het collectief achter 'La Boum', heeft het evenement gedeeld. "Maar we hebben daar verder niets mee te maken", reageert de woordvoerder.

"De bevolking mag 's nachts opnieuw buitenkomen! En dat moeten we vieren", schrijft het collectief CRI op Facebook. "Afspraak daarom zaterdag van 20 tot 22 uur, om nogmaals duidelijk te maken dat zingen, dansen en feesten voor ons essentieel is. Haal jullie instrumenten boven, vermom je als clown, breng bloemen of ballonnen mee, en laat ons er een moment van vreugde en gelach van maken!"

Zo'n drieduizend mensen hebben intussen aangegeven aanwezig of geïnteresseerd te zijn in het 'evenement'. "Wij hebben daar niets mee te maken", laat l'Abîme weten in een reactie aan BRUZZ. "Wij hebben enkel het evenement gedeeld op onze Facebook-pagina."

De Brusselse politie is op de hoogte. "We zitten in een overgangsfase. Het is belangrijk dat de - versoepelde - regels goed opgevolgd worden", aldus woordvoerder Olivier Slosse. "We hebben kennis vernomen van het geplande evenement. Dat is niet toegelaten. Er mag bovendien geen alcohol geconsumeerd worden in de openbare ruimte tussen 22u 's avonds en 5u 's ochtends en er geldt ook een samenscholingsverbod vanaf middernacht."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni