Comeos: 'Zeer rustig in de winkelstraten'

Winkelen met mondmasker in de Nieuwstraat Winkelen met mondmasker in de Nieuwstraat
© PhotoNews
| Winkelen met mondmasker in de Nieuwstraat.
© PhotoNews
| Winkelen met mondmasker in de Nieuwstraat.

Het is zaterdag heel rustig in de winkelstraten, zo meldt Comeos, de federatie van de Belgische handel en diensten. Ook voor de politie is het een rustige zaterdag. "Alles is zeer onder controle."

Vanaf zaterdag mag de Belg in de niet-essentiƫle winkels enkel nog op afspraak winkelen. Volgens Comeos, dat de winkelketens vertegenwoordigt, heeft dat meteen ook een weerslag. "Over het algemeen zijn de meeste winkels open, maar het is zeer rustig in de winkelstraten", zegt Comeos.

"Er is weinig passage en de klanten zijn ook in de war, ze vinden de verschillende regels nogal verwarrend", zegt de woordvoerder. "In de ene winkel mogen ze met twee binnen op afspraak, in de winkel ernaast moet er geen afspraak gemaakt worden, maar mogen ze enkel alleen binnen en maximaal een halfuur ... dat is niet zo eenvoudig allemaal."

Ook bij de Brusselse politie verloopt de dag rustig. "Alles is zeer onder controle. Zowel de in winkelstraten als in de grote, doorgaans drukke parken is het erg rustig," klink het.

De winkels die de regeringen als niet-essentieel beschouwt, waaronder elektro-, mode- en meubelwinkels, mogen enkel nog klanten ontvangen op afspraak. Hoeveel klanten tegelijk in de winkel mogen zijn, hangt af van de oppervlakte maar mag nooit meer dan 50 bedragen. Een afspraak maken kan ook nog vlak voor het winkelbezoek. Sommige winkeliers laten klanten aan de deur een afspraak regelen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?